Inzet dubbelen

Inzet dubbelenEen beslissing waar je mee geconfronteerd kan worden tijdens het spelen van online blackjack is je inzet dubbelen. Het is de uitgelezen mogelijkheid om extra winst te pakken. Dat is tenminste wanneer je de optie enkel op de juiste momenten gebruikt. Het verdubbelen van je inzet kan namelijk ook leiden tot het verliezen van meer geld. Op de momenten dat je de beslissing neemt om te dubbelen kunnen er een aantal gevolgen voorkomen. Zo krijg je bijvoorbeeld nog maar één kaart extra gedeeld. Het totaal van je kaarten dat je hierna hebt, is waar je het mee moet doen. Met dit puntentotaal moet je het opnemen tegen de hand van de dealer. Is het genoeg om de dealer te verslaan? Dan pak je een dubbele winst. Is het toch niet genoeg? Dan kan je ook dubbel zoveel verliezen.

Wanneer mag je inzet dubbelen?

De mogelijkheid om je inzet te dubbelen heb je eigenlijk iedere hand. De beslissing kan je echter alleen nemen wanneer je de eerste twee kaarten gedeeld hebt gekregen. Vanaf dat moment kan je besluiten om je geplaatste inzet te verdubbelen. Het gevolg hiervan is echter wel dat je nog maar één extra kaart gedeeld krijgt. Omdat deze beslissing ervoor kan zorgen dat je dubbel zoveel wint of verliest moet je de juiste momenten hiervoor kiezen. In de volgende paragraaf zullen we hier verder over uitweiden.

Wanneer je al een extra kaart hebt gekregen en je dus drie kaarten voor je hebt liggen, is het niet meer mogelijk om je inzet dubbel zo hoog te maken. Wel kan je de eerste twee kaarten splitsen en vervolgens voor beide handen kiezen om de inzet nog eens te verhogen. Met deze Kaarten laten zienoptie kan je zelfs vier keer zoveel winst halen als je eerst voor mogelijk hield. In het Engels wordt dit ook wel DDAS genoemd. Het staat voor double down after split. Wanneer het juiste moment hiervoor aanbreekt, kan je dit een leuke winst opleveren.

Juiste moment kiezen om te verdubbelen

Kies je voor de ‘inzet dubbelen’ tijdens het spelen van Blackjack? Dan kan je dit twee keer zoveel winst opleveren. Weet je echter de hand niet te winnen, dan kan je evengoed twee keer zoveel geld verliezen. Het is daarom zeer belangrijk om de juiste momenten te kiezen om deze optie toe te passen. Je inzet verhogen blijft altijd een gok. Wanneer je dit doet, krijg je namelijk nog maar één kaart extra gedeeld. Het totaal dat je hierna hebt, is waar je het mee moet doen.

Het juiste moment is dus wanneer je eerste twee kaarten een totaal hebben waarbij de kans groot is dat je met een extra kaart de dealer kan verslaan. Ook de kaart die de dealer open op tafel laat zien, is daarom belangrijk om de juiste beslissing te kunnen maken. In de meeste gevallen dubbel je een inzet wanneer je als speler een totaal van 9, 10 of 11 punten hebt. Om je win kansen te vergroten, is de ideale situatie dat de dealer op deze momenten een slechte kaart laat zien. Het beste kan je de basis strategie tabel gebruiken om deze beslissingen te maken.

Basis strategie tabel gebruiken

De basis strategie is de belangrijkste Blackjack strategie die je ooit kan leren. Hiermee leer je namelijk wat de beste beslissingen zijn om te nemen in het kaartspel. Deze kennis zal er op termijn voor zorgen dat je zoveel mogelijk winst behaalt. Het nemen van de beste beslissing in een hand Blackjack is te bepalen aan de hand van wiskundige formules. De ontwikkelaars van de basis strategie hebben deze berekeningen voor je gemaakt. Op basis van de kaarten die je gedeeld krijgt en de kaart die de dealer open op tafel laat zien, kan de beste beslissing gemaakt worden. Deze staan genoteerd in een handige tabel. Hier kan je opzoeken in welke situaties je het beste je inzet kan dubbelen.

Wanneer je puntentotaal 10 of 11 punten is, dan verdubbel je in vrijwel alle gevallen. Heb je 9 punten? Dan vermenigvuldig je de inzet alleen wanneer de dealer een 3, 4, 5 of 6 laat zien. Verder zijn er nog een aantal combinaties met een Aas waarbij je de beslissing kunt maken.

Maximale winst behalen met blackjack

Wanneer je maximale winst wil behalen met Blackjack is het belangrijk dat je deze optie op de juiste momenten benut. Je kunt hiermee namelijk op een leuke extra winst pakken. De optie moet je echter alleen inzetten wanneer de omstandigheden gunstig zijn. De meeste winst kan je pakken wanneer je eerst twee kaarten kunt splitten en vervolgens bij beide handen je inzet dubbelt. Je kan dan vier keer je oorspronkelijke inzet winnen. Deze momenten komen niet vaak voor. Wees daarom altijd voorbereid op de juiste momenten. Om maximale winst te behalen kan je deze momenten niet missen.

Wat is je leeftijd?

age