Basis strategie

De basis strategie is de belangrijkste Blackjack strategie die je kan leren voor het spelen van online Blackjack. Met het gebruik van deze strategie kan je namelijk het meeste verschil maken in de hoeveelheid geld die je wint tijdens het spelen van Blackjack online.

Direct Blackjack spelen met de Basis strategie

Beating the dealer

Beat the Dealer - Edward O Thorp - Online BlackjackDe strategie staat beter bekend onder de Engelse naam “Basic Blackjack strategy”. De strategie werd namelijk ontwikkeld door de Amerikaan Edward O Thorp in de jaren ’60. Meneer Thorp was een professor aan een Amerikaanse universiteit. Hij heeft een studie gewijd aan de kansberekeningen tijdens Blackjack. Hij heeft tijdens deze studie een computer de kansen voor alle mogelijke situaties en beslissingen in het Blackjack spel laten berekenen. De resultaten van dit onderzoek zijn later gepubliceerd in het boek “Beat the dealer”.

Wat is de basis strategie?

De basis strategie voor Blackjack is ontstaan uit de resultaten van de studie die Edward O Thorp heeft uitgevoerd. Hierbij heeft een computer de kansen berekend van alle mogelijke beslissingen die tijdens het spelen van Blackjack genomen kunnen worden. Deze beslissingen bestaan in Blackjack uit een extra kaart, passen, dubbelen of splitten. In sommige soorten online blackjack komt ook de optie surrender voor. Van elke mogelijke situatie die je tegen kunt komen tijdens het spelen is berekend met welke beslissing je de meeste kans hebt om te winnen.

Deze beslissingen, die wiskundig gezien de meeste kans geven om de hand te winnen, zijn genoteerd in een tabel. Deze is voor het eerst is verschenen in zijn boek “Beat the dealer”. Het is deze tabel die ook wel bekend staat als de basis strategie. Wanneer je als speler de beslissingen die genoteerd staan in deze tabel aanhoudt, dan zal je op de lange termijn de meeste winst maken.

Hoe worden de kansen berekend?

Edward O Thorp- Blackjack strategyAls speler van online Blackjack heb je bepaalde informatie beschikbaar die gebruikt kan worden om de kansen voor iedere beslissing te berekenen. De belangrijkste informatie is de waarde van de twee kaarten die je gedeeld hebt gekregen en de kaart die de dealer laat zien. Ook het aantal dekken kaarten waaruit gedeeld wordt, is van belang. Dit bepaald immers alle mogelijke kaarten die je gedeeld kunt krijgen. Met deze beschikbare informatie heeft Edward O Thorp de berekeningen gemaakt met welke beslissing je de meeste kans hebt om te winnen. De strategie varieert afhankelijk van het aantal dekken kaarten waaruit gedeeld wordt. Meestal is dit tussen de 4 en 8 dekken kaarten. In dat geval zijn de beslissingen hetzelfde. Mocht je echter een variant van online Blackjack spelen waarbij de kaarten slechts uit één dek kaarten worden gedeeld, dan veranderen er een aantal beslissingen.

Basis strategie tabel

Hieronder is de tabel gezien die door Edward O Thorp is ontworpen voor het spelen van een goede Blackjack strategie. Deze tabel is tevens in zijn boek ”Beat the dealer” terug te vinden.

Basis strategie

Toelichting op de tabel:

Op de tabel hierboven staan alle beste beslissingen van de strategie op vermeld. Aan de linkerkant zie je de mogelijke starthanden staan die je als speler gedeeld kan krijgen. Bovenaan de tabel staan alle kaarten die de dealer kan laten zien. Door het kruispunt te zoeken van beide opties op de tabel wordt er een beslissing vermeldt. Daarmee heb je de meeste kans om van de dealer te winnen. Het is geen garantie om te winnen, maar door het aanhouden van deze strategie en deze beslissingen, zal je (volgens de auteur) op de lange termijn het meeste winst maken.

Beste online blackjack strategie

Blackjack online spelenNaast de Basisstrategie van Edward O Thorp, zijn er andere bewezen effectieve Blackjack strategieën, zoals kaarten tellen. Tijdens het spelen van online Blackjack is het echter niet mogelijk om de Kaarten-tellen-strategie toe te passen. Daarom is het de beste en meest effectieve strategie die je kunt leren voor online Blackjack gewoon de basis strategie. Andere strategieën, zoals Martingale, labouchere, Paroli of Parlay, waarbij enkel de grote van de inzet wordt bepaald, hebben totaal geen invloed op de uitkomst van het spel.

Met het leren van de basis Blackjack strategie leer je op de juiste manier om meer handen te winnen, waardoor het toepassen van alle andere strategieën effectiever wordt.

Wat is je leeftijd?

age