Rapper Yo Gotti verliest 500.000 dollar met blackjack (of toch niet?)

Rapper Yo Gotti verliest 500.000 dollar met blackjack (of toch niet?)

Wanneer je het nieuws omtrent gokken of hip hop in de gaten houdt, dan heb je deze week vast het bericht voorbij zien komen over een rapper genaamd Yo Gotti die 500.000 dollar heeft verloren met het spelen van een enkele hand blackjack. Een ongekend geldbedrag natuurlijk om in een paar seconden te verliezen. Ook onze interesse werd gewekt door de sensationele headlines die we voorbij zagen komen. We zijn daarom wat dieper in het verhaal gedoken om de feiten boven water te halen. Het verlies van 500.000 dollar is op waarheid gebaseerd, maar de feitelijke gang van zaken was toch niet helemaal zoals je jezelf voorstelt bij het zien van de krantenkoppen.

Benefietavond georganiseerd door Jay Z

Het eerste dat je moet weten is dat de gebeurtenissen die worden beschreven in de eerder genoemde nieuwsberichten zich hebben afgespeeld op een benefietavond georganiseerd door Jay Z. Het Shawn Carter Charity Gala vond afgelopen weekend voor het eerst plaats en werd bezocht door vele beroemdheden waaronder veel rappers, DJ’s en sporters. Het doel van de avond was om geld in te zamelen voor jongeren die een middelbare schoolopleiding willen volgen, maar hier geen geld voor hebben. Volgens berichten die we hebben gelezen is dit ook goed gelukt en is er 6 miljoen dollar opgehaald voor het goede doel. Het is echter niet zo dat 500.000 dollar van dit bedrag afkomstig is van de rapper Yo Gotti, wiens naam in alle berichten wordt genoemd.

Blackjacktoernooi met 100.000 USD inleg

Een onderdeel van de benefietavond was onder andere toernooi waarin high stakes blackjack werd gespeeld. Om aan het blackjacktoernooi deel te nemen moesten spelers 100.000 dollar inleggen. Dit is dus het kansspel waar de eerder genoemde rapper aan heeft deelgenomen. Ook gastheer Jay Z stond aan de tafel te gokken in het Hard Rock Casino en Hotel. Hier hebben de gebeurtenissen zich afgespeeld die geleid hebben tot de sensationele krantenkoppen.

De exacte details van de gespeelde hand hebben we helaas niet kunnen achterhalen. Uit beelden die we hebben gezien, lijkt het erop dat Yo Gotti op een enkele hand zijn hele bankroll heeft ingezet. De vooruitzichten zijn rooskleurig voor hem want iedereen staat enthousiast toe te kijken. Opeens is er bij iedereen een reactie van ongeloof en horen we Jay Z de woorden “Oh my goodness” uitroepen. Het blijkt dat de dealer zichzelf een hand van 21 punten gedeeld heeft. Ons vermoeden is dat de rapper op een hoog puntenaantal heeft gepast en de dealer misschien een 6 liet zien. Het is dan wel hele grote pech als je in deze situatie verliest. Zeker als er zoveel geld op het spel staat.

500.000 verloren? Dit is wat er echt gebeurde

Kloppen de verhalen dan toch dat de rapper 500.000 dollar heeft verloren? Nou, niet helemaal. Zoals we al eerder hadden vermeld was de inleg voor het toernooi dus 100.000 dollar. Dit is dan dus ook het maximale bedrag dat de deelnemers kunnen verliezen. Nog altijd een enorm bedrag, maar geen half miljoen. Dat was wel het bedrag dat de rapper zou kunnen winnen in het toernooi. Zou hij de hand gewonnen hebben, dan kon de winst hem bijna niet meer zijn ontgaan. Hierdoor zou je dan dus kunnen zeggen dat hij in een enkele hand 500k heeft verloren. Het is wel een beetje vergezocht echter om op deze manier zo hoog mogelijke bedragen in de nieuwsberichten te vermelden. Het was immers niet het bedrag dat de rapper op het spel had staan. Daarbij is het ook de vraag wat hij met de winst zou doen. De speler die nu de winnaar is geworden, heeft het prijzengeld namelijk gewoon aan het goede doel afgestaan. De verwachting is dat Yo Gotti dit ook gedaan zou hebben als hij had gewonnen.

Wat we wel van de gebeurtenis kunnen leren is dat blackjack een kansspel blijft. Zelfs als je de perfecte strategie aanhoudt en de kansen sterk in je voordeel zijn, kan je nog altijd verliezen als het geluk even niet aan je zijde is.

X
cookie-2020.png