Labouchere, een goede strategie om winstdoel te bereiken

Labouchere, een goede strategie om winstdoel te bereiken

Wanneer je op zoek bent naar een strategie die je kunt gebruiken bij het spelen van online blackjack, dan kan je op het internet een groot aantal opties vinden. Niet allemaal hebben deze ook een positieve invloed op het verbeteren van je kansen om te winnen. Dit is namelijk alleen het geval bij de basis strategie en geavanceerde manieren van spelen zoals het kaarten tellen. Andere strategieën schrijven alleen voor hoeveel je moet inzetten per ronde die je speelt. Het is logisch dat de hoogte van je inzetbedrag niet zal beïnvloeden hoeveel kans je hebt om te winnen. Je kunt echter wel andere voordelen halen uit de voorgeschreven manier van spelen. Zo is bijvoorbeeld de Labouchere strategie uitstekend geschikt om bij te houden hoe ver je verwijderd bent van het bereiken van een gesteld winstdoel.

Hoe werkt de Labouchere strategie?

De blackjack strategie die bekend staat onder de naam Labouchere, is perfect geschikt om voor jezelf de progressie bij te houden voor het bereiken van een bepaald doel dat je hebt gesteld. Voordat je begint met spelen stel je als doel dat je een bedrag aan winst wilt behalen. Vervolgens breek je dit getal op in diverse eenheden en die verdeel je dan weer over een rij getallen. Wat je dan doet is de hoogte van je inzetten bepalen aan de hand van de rij getallen die je hebt opgesteld. Je eerste inzet is bijvoorbeeld de som van het eerste en laatste getal in de rij. Wanneer je wint dan kan je deze getallen wegstrepen. Mocht je echter een hand verliezen dan zet je het zojuist verloren bedrag aan het einde van de rij. Het grote voordeel van spelen met deze strategie is dat je dus goed kunt bijhouden of je winst of verlies staat. Wordt de rij getallen steeds korter dan kom je dichter bij je doel. Wordt de rij steeds langer, dan ben je dus ook verder van je winstdoel verwijderd.

Winstdoel voor jezelf bepalen

Om te beginnen bepaal je voor jezelf dus een winstdoel dat je wilt bereiken. Probeer hierin wel een realistisch doel te stellen. Wanneer je gewend bent om met inzetten van 5 euro te spelen dan kan je gerust als doel stellen om 200 euro winst te maken. Hiervoor zou je dus de inzet 40 keer moeten verdubbelen. Natuurlijk kan je het beste niet in 1 keer 100 euro op het spel zetten. Als je dan namelijk verliest dan ben je meteen 20 inzetten van 5 euro kwijt. Het Labouchere systeem is in dat geval een betere manier om je doel te bereiken. Je verdeeld dan namelijk de inzetten en gaat alleen hogere bedragen plaatsen wanneer je verder van je doel verwijderd raakt. Het maakt niet uit welke spelvariant je speelt. Je kunt zowel single deck online spelen als live blackjack met een echte dealer. We adviseren je wel om de blackjack tabel te gebruiken om je kansen op winst te verhogen.

Voorbeeld gebruik van systeem

Laten we nu een duidelijk voorbeeld uitschrijven waarin het gebruik van het systeem wordt uitgelegd. In dit voorbeeld gebruiken we het winstdoel dat we in de vorige paragraaf bepaald hebben. We willen dus 200 euro aan winst gaan maken. Dit zijn 40 eenheden van 5 euro. Deze eenheden gaan we verdelen over een rij getallen. Hier kan bijvoorbeeld het volgende resultaat uitkomen.

2 – 2 – 4 – 6 – 6 – 6 – 6 – 4 – 2 – 2

Volgens de strategie moeten we het eerste en laatste getal van de rij pakken en dat wordt onze inzet voor de volgende hand. In dit geval is dit dus 2 + 2 = 4 eenheden van 5 euro. 20 euro wordt onze eerste inzet. In ons voorbeeld verliezen we deze hand helaas. Nu hebben we 20 euro, oftewel 4 eenheden, verlies gemaakt. Dit getalen zetten we achteraan de rij.

2 – 2 – 4 – 6 – 6 – 6 – 6 – 4 – 2 – 2 – 4

De volgende inzet is weer de som van het eerst en laatste getal. Nu dus 2 + 4 = 6 eenheden van 5 euro. 30 euro zetten we in en nu weten we te winnen. In dat geval strepen we het voorste en laatste getal weg. De rij wordt dan als volgt.

2 – 4 – 6 – 6 – 6 – 6 – 4 – 2 – 2

Ga zo door totdat alle getallen verdwenen zijn. Op dat moment heb je namelijk je winstdoel bereikt. Wanneer de rij steeds langer wordt, dan moet je uiteraard ook een moment zoeken dat je beter kunt stoppen. Het geluk is dan niet aan je zijde en winst behalen zal er vandaag niet inzitten.

X
eskimo.png