Drie fouten waarmee je geld op tafel laat liggen

Drie fouten waarmee je geld op tafel laat liggen

Inmiddels zal je wel weten dat je als gokker bij het spelen van blackjack voor een groot deel je eigen winkansen bepaalt. De eigenschap maakt het kansspel uniek en zo geliefd bij een groot aantal gokkers. Wanneer je het kaartspel in een landbased casino speelt en dus aan een tafel zit met andere spelers dan zal je regelmatig advies te horen krijgen hoe je het beste kunt spelen. Je kunt echter het beste niet alles vertrouwen dat je te horen krijgt. Een groot aantal spelers maakt namelijk steeds dezelfde fouten. Vergissingen waarmee zij op de lange termijn een flink bedrag aan winst mislopen. Voorkom dit door niet de volgende drie fouten te maken waarmee je geld op tafel laat liggen.  

Niet vaak genoeg je inzet dubbelen

Laten we beginnen met een tip die zeker de aandacht zal grijpen van mensen die regelmatig blackjack spelen. Als speler van het kaartspel ben je namelijk altijd op zoek naar een goed moment om gebruik te maken van de mogelijkheid om je inzet te verdubbelen. Met je inzet dubbelen kan je immers twee keer zoveel winst behalen. Aan de andere kant is het ook mogelijk om twee keer zoveel te verliezen. Het advies is dan ook dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. De meeste gokkers dubbelen hun inzet echter niet vaak genoeg in blackjack.

Er zijn 47 mogelijke situaties die je tijdens het spelen van een hand kunt tegenkomen waarin het dubbelen van de inzet de juiste beslissing is. Iedereen weet vast wel dat je met een puntentotaal van 11 punten altijd voor de dubbele inzet moet gaan, tenzij de dealer een aas laat zien. Minder bekend is echter dat je ook met een A2 of A3 hand van de mogelijkheid gebruik moet maken als de dealer een 5 of 6 als open kaart op tafel laat zien. Wanneer je op deze momenten niet een dubbele inzet plaatst zal je minder winst maken.

Ervan uitgaan dat de dealer een 10 heeft

Het advies om ervan uit te gaan dat de dealer altijd een 10 heeft hoor je ontzettend vaak aan de blackjacktafel. Veel mensen horen het advies dat vaak ook nog gepaard gaat met een logische onderbouwing en gaan ervan uit dat het een regel is die tijdens het gokken aangehouden moet worden. Het klinkt ook best als een logisch advies. 4 van de 13 verschillende kaarten in het dek hebben namelijk deze waarde. Er zijn echter nog altijd 9 kaarten met een andere waarde in het dek. Er is dus meer dan een dubbele kans dat de dealer helemaal geen 10 als de gesloten kaart heeft maar iets anders.

Hoewel je wel regelmatig moet passen wanneer de dealer een 4, 5 of 6 als open kaart laat zien. Is het fout om altijd ervan uit te gaan dat de dealer een 10 heeft. In je berekeningen om wel of niet een extra kaart te vragen moet je ook de mogelijkheid meenemen dat de gesloten kaart op tafel een van de 9 andere waardes is. Het is ook de reden dat het niet rendabel is om gebruik te maken van de verzekeringsoptie wanneer de dealer een aas laat zien.

Op gevoel spelen i.p.v. strategisch

Omdat veel mensen er bewust voor kiezen om op deze manier te spelen, kunnen we eigenlijk misschien niet echt spreken van een fout. Wanneer je jezelf hier echter niet bewust van bent, is het goed om te bespreken dat de grootste fout die veel spelers van blackjack maken is dat zij op gevoel spelen i.p.v. strategisch. Op het moment dat een beslissing moet worden genomen om te passen of een extra kaart te vragen, sluiten sommige mensen hun ogen en proberen zij te voelen of de volgende kaart in het dek hen kan helpen of juist niet.

Soms is het geluk aan je zijde en zal je met deze manier van spelen veel meer winst maken dan je normaal gehad zou hebben. Vaker dan niet laat je met het spelen op gevoel echter geld op tafel liggen. Er is een correcte manier om blackjack te spelen en dat is met de basis strategie. Wanneer je voor een beslissing komt te staan, dan zoek je snel op in de blackjack tabel wat je wiskundig gezien het beste kunt doen.

X
cookie-2020.png