Waarom je nooit gebruik moet maken van de verzekeren optie

Waarom je nooit gebruik moet maken van de verzekeren optie

Om zoveel mogelijk geld te kunnen winnen met het spelen van online blackjack zal je de juiste beslissingen moeten maken. Dit betekent beslissingen waarmee je wiskundig gezien de meeste kans hebt om te winnen. Een regel die je kunt lezen in onze online blackjack tips is om nooit gebruik te maken van de optie om te verzekeren. Wiskundig gezien is deze beslissing namelijk nooit rendabel. De optie om een hand te verzekeren krijg je wanneer de dealer een aas als open kaart laat zien. Op dat moment krijgt iedere speler voordat er nog een kaart gedeeld wordt deze optie aangeboden. Kies je voor verzekeren dan moet je de helft van de geplaatste inzet hiervoor betalen. Heeft de dealer een blackjack dan krijg je deze inzet 2 op 1 uitbetaald. Heeft de dealer geen blackjack dan verlies je het bedrag en gaat de hand verder als normaal. In het nieuwsbericht van vandaag laten we je zien waarom je nooit van de verzekeren optie gebruik moet maken.

Hoe werkt verzekeren in blackjack?

Wanneer je de online blackjack spelregels op deze site leest dan kan je hier een korte uitleg vinden over het verzekeren. Het kan echter geen kwaad dat we in dit nieuwsbericht over de optie in het spel nog een uitgebreidere uitleg verschaffen. Zoals je inmiddels weet krijg je de optie om te verzekeren aangeboden wanneer de dealer een aas laat zien. De open kaart die elf punten waard is maakt de kans zeer groot dat de dealer een blackjack gaat maken. Er zijn namelijk verscheidenen kaarten in het dek die tien punten waard zijn waardoor het heilige puntenaantal van 21 wordt bereikt. Maakt de dealer een blackjack dan verlies je als speler altijd. Het is daarom best verleidelijk om van de verzekeringsoptie gebruik te maken. Mocht er een blackjack komen dan win je hiermee in ieder geval je inzet terug. Wanneer we echter de wiskunde achter deze beslissing gaan berekenen dan is het toch slim om de optie iedere keer steevast te weigeren.

Wiskundige berekening voor de verzekeringsoptie

Om te berekenen hoeveel kans je maakt om te winnen met de verzekeringsoptie moeten we nagaan hoeveel kaarten de dealer kan krijgen om de blackjackhand te maken. Van iedere kleur zitten er 13 kaarten in het dek. Hiervan zijn er vier kaarten 10 punten waard. Negen van deze kaarten hebben een andere waarde. De kans dat de dealer een blackjack maakt is dus 4/9. De inzet die je plaatst om te verzekeren krijg je 2 op 1 uitbetaald. Zelfs met deze hogere uitbetaling komt de kansberekening dus nog maar op 8/9 uit. Dit wil zeggen dat als je 17 keer 10 euro in zou zetten met deze optie. Dat je 90 euro verliest en slechts 80 euro wint. Je kan hier daarom beter geen gebruik van maken. Er is echter wel een uitzondering op de regel. Dit is namelijk wanneer je de kaarten tellen strategie hebt toegepast tijdens de live dealer spellen. Wanneer je namelijk weet dat meer dan een derde van de kaarten die nog in het dek zitten een waarde van tien punten hebben dan is het verzekeren wel rendabel. We gaan er echter van uit dat de meeste mensen geen kaarten tellen. Bij het spelen van online blackjack is dit bovendien onmogelijk omdat de kaarten hier niet door een live dealer gedeeld worden.

X
turbocasino.png